14 august 2009

Seene-kartuliroog sulatatud juustuga

Kui valmistad roa äsja korjatud metsaseentest, maitseb see suurepäraselt ka niisama, ilma lihata. Talvel võid sama toitu teha poest ostetud šampinjonide või austerservikutega, lisades singi- või peekoniribasid. Väga kiirelt valmiv õhtusöök. Mina kasutasin pika käega esimese karbikese sel suvel korjatud ja külmutatud kukeseeni. Retsept on pärit Seeneraamatust.

* 10 kartulit
* 1 puljongikuubik
* 4dl vett
* 0,5l kukeseeni
* 2 küünt küüslauku
* 200g merevaiku

Valmista puljongikuubikust ja veest leem. Koori kartulid ja lõika väikesteks tükkideks, pane kuuma puljongisse. Lase madalal kuumusel keema tõusta ning keeda 10–15 minutit. Samal ajal haki seened ja küüslauk. Pruunista neid pannil võis või margariinis, kuni vedelik aurustub, ja kalla kartulite juurde. Lisa noaotsaga juustutükikesi ning hauta, kuni juust sulab ja toit pakseneb. Kaunista roog peterselliga, serveeri kõrvale musta leiba (näiteks enda valmistatud :)).

0 comments: