27 august 2009

Jäine ahvatlus maasikatest

Enamik meist, kes me süüa teeme, teeme seda ju sellepärast, et see MEELDIB meile – see on üks võimalus mugavus välja raputada. Retsepti katsetamise kogemus on võrreldav ristsõna lahendamise või krimka lugemisega…


Kuigi sügis piilub ukse taga, saab veel nautida suve maitseid ja meenutada, kui ilus ja huvitav see tegelikult oli. Üle pika suve esimest korda tegime kaminasse tule, toas oli hea soe, keerasime teki alla kerra ja mekkisime mmm.... Maasikajäätist (just nimelt suure algustähega :)) Selleks polegi muud vaja kui maasikaid, vahukoort, suhkrut, sidrunit ja sügavkülma.

Jäätiseks on vaja:

* 400 g maasikaid
* 500 ml vahukoort
* 5 spl suhkrut
* 0,5 sidruni koort
* 1 tl vanillisuhkrut
* 3 lehte basiilikut

Lisasin maasikatoormoosile suhkrut ja vanillsuhkrut ning segasin läbi. Samal ajal kuumutasin potis tasasel tulel vahukoort, millesse riivisin sekka sidrunikoort. Sidrun annab maasikale teistsuguse hapukuse, mida tal endal pole, ent mis on jäätises võluv ning toob omakorda välja magusa maasikase maitse. Paar basiilikulehte lisasin ka, no niisama.

Kuumutasin vahukoort potis ühes sidrunikoorega, et viimase maitse imenduks koore sisse. Kui vahukoor oli mõned minutid saanud kuumeneda, hakkasin tasapisi, supilusika haaval seda maasikasegule lisama. Pärast kuuendat-seitsmendat lusikatäit segasin sisse ka ülejäänud vahukoore (mis peaks selleks ajaks olema juba jahtunud). Vispeldasin läbi, lasin täielikult toatemperatuurile jahtuda ja panin seejärel külmakindlasse nõusse. Asetasin sügavkülma. Seejärel käisin teda seal iga tunni järel segamas, kuni enam lihtsalt ei saanud.

Retsept Maru köögist.

0 comments: