27 detsember 2009

Käsitsivalmistatud trühvlid

Hõrgud käsitsivalmistatud trühvlid on kaunis kingitus lähedasele või elamuslik üllatus iseendalegi. Üksainus kommike pakub suurepärase maitseelamuse näiteks kohvi või vahuveini kõrvale.

Järgnev trühvlite põhiretsept pärineb Šokolaadiraamatust. Lisanditena on võimalik kasutada erinevaid kuivatatud puuvilju või pähkleid. Samuti võib lisada rummi või brändit.

Tumeda šokolaadi-jõhvika trühvlid (30 tk):
* 2dl vahukoort
* 200g tumedat šokolaadi
* 100g kuivatatud jõhvikaid

Kuumutage koor keemiseni ja tõstke pliidilt. Lisage tükeldatud šokolaad ja laske 2-3 minutit sulada. Vahustage sauseguriga, pange juurde lisandid ja töödelge kuni segu on ühtlane ja läikiv. Katke anum pealt kilega ja vajutage see šokolaadi peale kinni, et vältida tahkumisel kooriku tekkimist. Pange järgmise päevani külmkappi.

Trühvlite vormimine. Järgmisel päeval võtke kile kausilt maha, vormige lusikaga pallikesed ja tõstke küpsetuspaberiga kaetud pinnale.

Kakaoga katmine. Sõeluge kakao supitaldrikusse ja veeretage trühvleid pulbrikihis, laske neil mõned minutid kakaopulbris seista ning pange siis külma kuni serveerimiseni.

Teise trühvlite retsepti leidsin nami-namist - paljude poolt proovitud ja ainult kiidusõnu saanud.

Domino-mandariini trühvlid (30 tk):
* 240g Domino küpsiseid
* 140g maitsestamata toorjuustu
* 1 mandariini riivitud koor ja veidi vedelikku
* 150g tumedat šokolaadi

Purustage Domino küpsised (sh valge kreem!) tainarulliga tampides peeneks puruks. Lisage toorjuust ning töödelge nii kaua, et segu oleks väga kreemjas. Lisage riivitud mandariini koor ja pigistage ka veidi vedelikku. Segage veelkord läbi ja tõstke segu järgmise päevani külmkappi tahenema.

Trühvlite vormimine. Vormige segust lusikaga väikesed pallikesed ja asetage need mõneks ajaks külmikusse tagasi tahenema.

Šokolaadiga katmine. Sulata šokolaad vesivanni kohal. Kasta teelusika abil iga trühvel sulašokolaadi sisse, siis tõsta tahenema küpsetuspaberiga kaetud alusele. Soovi korral kaunista. Hoia serveerimiseni jahedas.

0 comments: