25 detsember 2009

Kohupiimatort valge šokolaadiga

See kaunis ja pidulik tort ehtis eile meie jõululauda. Valge šokolaadi magusust tasakaalustasid vürtsikad piparkoogid ja jäised pohlad. Või kogust soovitaksin aga veidi suurendada, sest põhi jäi suhteliselt pudenev.

Põhi:
* 250g piparkooke
* 75g võid (soovitaksin 100g)

Täidis:
* 800g lahjat kohupiima
* 600g valget šokolaadi
* 4dl vahukoort
* 1tl vaniliinsuhkrut

Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise valmistamiseks tükelda šokolaad ja sulata paksupõhjalises potis nõrgal kuumusel. Vahusta vahukoor, sega kohupiima, vanillsuhkru ja sulatatud šokolaadiga. Vala segu vormi ning hoia külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö.

Retsept Kohupiima- ja kodujuustu raamatust.

0 comments: