15 oktoober 2009

Porgandi-kanahautis tüümianiga, seltsiks kuskuss

Kergelt magusa maitsega hautist täiendab rahuliku iseloomuga kuskuss. Oranžid porgandid rõõmustavad iga sööja taldrikut ja kuskuss valmib vaid mõne minutiga. Tekib mahe kooslus ent kuskuss teeb söögi piisavalt eriliseks ja on hea vaheldus tavapärasele riisile. Porgandihautist võid teha ka ilma kanata, näiteks pearoa lisandiks või kergeks eineks.

* 200g broilerifileed
* 4 porgandit
* vett
* 1,5tl suhkrut

* veidi soola
* 1sl võid
* tüümiani
* 250ml kuskussi

Lõika porgandid meelepärase kujuga tükkideks. Pane potti ja lisa nii palju vett, et porgandid on vaevu kaetud. Lisa sool, kata pott kaanega ja lase keema tõusta. Võta kaas pealt ja keeda, kuni pool veest on aurustunud. Seejärel lisa tükeldatud broilerifilee ja keeda, kuni kogu vesi aurustub. Lisa potti või ja suhkur ning sega. Porgandid on valmis, kui need on natuke värvi muutnud, kuid mingil juhul ei tohi need pruunistuda! Kõige lõpus lisa tüümian.

Vahepeal aseta keema eraldi potis 5dl vett kuskussi jaoks. Kui vesi on keema tõusnud, lisa kuskuss ja keeda 3 minutit aegajalt segades. Serveeri ühes hautisega.

Hautise retsept on inspireeritud Namaste tüümianiporganditest.

0 comments: