04 oktoober 2009

Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja rosinatega

Krõbedad küpsised on suhteliselt magusad ja sobivad hästi vürtsika ingveriteega. Retsepti leidsin Elina köögist ja kohendasin seda veidi. Pallikesed oleks võinud väiksemadki olla, sest küpsised kerkisid päris lopsakaks, aga suurepärast maitset see ei muutnud. Küpsiste pealt on näha väikesed väljapiiluvad seesamiseemned.

* 50 g kaerahelbeid
* 120 g jahu
* 2 tl küpsetuspulbrit
* 100 g suhkrut
* 50 g rosinaid
* 50 g kamašokolaadi
* 1 sl seesamiseemneid
* 1 muna
* 5 sl õli


Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, suhkur, seemned, rosinad ja hakitud šokolaad. Muna klopi õliga lahti ja lisa kuivainesegule. Sega kokku tainas. Vormi väikesed pallikesed ja suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Jäta sisse ka vahed kerkimiseks. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

0 comments: