18 oktoober 2009

Õunakompott kerge kaneeli ja kardemoniga

Kuna eelseisvaks talveks on juba moose päris palju varutud, tegin hoopis õuntest kompotti. Hea magustoiduks võtta, kui värskeid koduseid õunu enam saada pole.

* 3kg õunu

* 1,5l vett
* 400g suhkrut
* 1tl jahvatatud kaneeli
* 0,5tl riivitud kardemoni

Siirupi valmistamiseks lase vesi pliidil keema, lisa suhkur, kaneeli, kardemon ning sega seni, kuni suhkur lahustub. Tõsta tulelt ning lase veidi jahtuda. Lõika puhastatud (koorega) õunad sektoriteks, eemalda südamikud. Lisa õunasektorid siirupile ning kuumuta ca 5-10 minutit ehk seni kuni õunad on kergelt pehmed.

Seejärel aseta õunasektorid ettevalmistatud purkidesse ja vala kuum siirup õuntele. Sulge kaaned koheselt ning tõsta purgid tagurpidi rätikule jahtuma.

Hea mõte! Riivi potti ka 1 sidruni koor ja lõpus pigista 3sl sidrunimahla, annab juurde väga hea tsitruse meki. Sellisel juhul võid kaneeli ja kardemoni ära jätta, aga toimi vastavalt tujule :)

Algne retsept siit.

2 comments:

Anonüümne ütles ...

1,5liitrit vett 3kg õunte kohta on vähe!!!!!!!

Kertu ütles ...

sel aastal uuesti sama retsepti järgi kompott tehtud ja 3kg õunte kohta 1,5l vett on täiesti ok.