17 oktoober 2009

Pariisi õunakook

Viimane aeg õunu kasutada ja teha üks maitsev kook. Kuna olen eelnevalt parimad palad kokku noppinud, ei kulunud ka retsepti otsimisele aega. Tänu suurele õunakogusele, on kook väga mahlane. Meenutas õunavormi. Kõige parem soojalt jäätisega.


Põhi: 

* 1,5dl jahu
* 1dl suhkrut
* 2tl küpsetuspulbrit
* 0,5tl soola
* 1tl vaniliinsuhkrut
* 3 muna
* 3sl õli
* 1dl piima
* 800g õunu


Kate:

* 0,75dl suhrkut
* 1 muna
* 50g võid


Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi.
Küpseta 200 kraadises ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 15 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.

Retsept Toidutarest.

0 comments: