05 september 2009

Risoto läbi roosade prillide

Eelmisel nädalal sain teada uue "pisiasja" risotode ja pastade valmistamise kohta - et haudumine ei tohi toimuda kaane all, muidu ei tule hea al dente, vaid pudru. Proovisin siis järgi ja tulemus oligi kohe teine. See risoto näeb välja täpselt selline nagu vaataks läbi roosade prillide.

* 0,5 sibulat
* 100g peekonit
* 2dl riisi
* 5dl vett
* 1dl valget veini
* 2 tomatit
* 100g suvikõrvitsat
* soola, pipart, tilli
* õli

Prae hakitud sibul ja ribadeks lõigatud peekon vähese õliga ja lisa kuiv riis. Sega ja lisa 2dl vett. Lase haududa, kuni vesi on imendunud ja lisa valge vein. Kui ka vein on imendunud, lisa tükeldatud tomat ja veel 2dl vett. Kui ka see osa vett on kadunud, lisa tükeldatud suvikõrvits ja 1dl vett. Maitsesta soola, pipra ja tilliga.

0 comments: