05 september 2009

Chocohotopots

Otsisin lihtsat magustoidu retsepti, mis sisaldaks šokolaadi (kausis oli üks Bitter vedelemas) ja komistasin taas Nigella Lawsoni retsepti otsa. Imelihtne ja imemaitsev. Ma mäletan nii hästi, et kui Nigella kokasaateid näitama hakati, mõtlesin, et ta teeb toite nii keerulistest komponentidest, mida meil eriti saadagi pole. Aga nüüd pean küll ütlema, et eksisin, sest need on just kõige lihtsamad road üldse. See magustoit on chocohoolikule loodud - magusaisu saab tükiks ajaks rahuldatud. Serveeri hapukate marjade või vaniljejäätisega.

* 100g võid (maitsestamata)
* 0,5sl võid vormide määrimiseks
* 135g tumedat šokolaadi
* 2 muna
* 150g suhkrut
* 3sl jahu
* vaarikaid, mustikaid vm marju

Aseta küpsetusalus ahju ja kuumuta ahi 200 kraadini. Määri küpsetusvormid 1 supilusikatäie võiga. Sulata šokolaad ja või kuuma vee vannil. Jäta veidikeseks jahtuma. Vispelda teises kausis munad suhkru ja jahuga ning sega see mass veidi jahtunud šokolaadi ja või seguga. Jaga saadud mass nelja võitatud küpsetusvormi. Küpseta umbes 12 minutit, kuni pind on krõbe ja šokolaad selle all kreemjas. Aseta keraamilised vormid lusikatega alustaldrikutele ja serveeri marjade või jäätisega.

0 comments: