19 märts 2010

Punase kapsa ja pomelo salat pisukese kaneeliga

Oh pomelo, pomelo - see on mingi viimase aja trendi-puuvili. Kõik külalised tulevad pomeloga. Igal pool räägitakse pomelost. Veel poolteist aastat tagasi mina küll ei olnud sellisest võõrapärasest puuviljast kuulnud. Vaatamata sellele, et pomelo koorimine on tõeliselt tüütu, on ta maitse väga hea - midagi apelsini ja greibi vahepealset. Kuna külalistest oligi pool pomelot järgi jäänud, oli seda hea salatiks ära kasutada. Ka üks punane kapsas vedeles külmkapis, seega läksid mõlemad salatipatta. Pomelo on niivõrd hea mahlane, et ei tahtnud seda kapsa tavapärase puisusega ära rikkuda. Leidsin ühe väga huvitava kaneeli ja palsamiäädikaga salatikastme, milles kapsaviilud mõnusalt paar tundi marinaadis olid ja puisus oligi kadunud. Alles tagantjärgi uurides avastasin, et nii pomelo kui ka kaneel on pärit Aasiast, seega on igati loogiline, et nende maitse omavahel nii hästi harmoneerus.

 
* pool punase kapsa pead

* pomelot soovi järgi (või muud tsitruselist)
* peotäis pähkleid ja rosinaid

Salatikaste:
* 3sl oliiviõli
* 1sl palsamiveiniäädikat
* 1sl mett
* 1tl kaneeli
* soola 
* sidrunipipart

Viiluta punane kapsas väga kitsasteks ribadeks. Sega oliiviõli, palsamiäädikas, mesi, kaneel, sool ja pipar. Pane kapsas vedelikku ja lase mõni tund kuni üleöö marineerida. Puhasta ja tükelda pomelo ja sega koos pähklite ja rosinatega kapsa hulka.

0 comments: