28 märts 2010

Kaneelised ricotta küpsised

Need pehmed küpsised viivad keele alla ja kes maitse suhu saab, ei suuda enne lõpetada, kui kauss on tühi. Muidugi on suuri raskusi neid kaussi üldse saada, sest soojalt ahjust väljavõetuna on küpsised eriti head. Natuke peavad nad siiski jahtuma, muidu võivad laguneda. Algses retseptis oleva kohupiima asendasin ricotta juustuga, aga hea teralise kohupiimaga oleks tulemus võibolla veelgi parem.


 * 3dl jahu
* 0,5tl soola
* 0,5tl soodat
* 250g ricotta juustu või kohupiima
* 250g võid
* 1dl suhkrut

Peale:

* 1 muna
* Demarera suhkru ja kaneeli segu

Sega omavahel jahu, sool ja sooda. Lisa ricotta, pehme või ja suhkur. Näpi ühtlaseks tainaks, keera see kilesse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas küpsetusplaadi suuruseks tükiks ja tõsta küpsetusplaadile (mina rullisin kahe küpsetuspaberi vahel, nii ei kleepu  tainas rulli külge ja samas saab alumise paberiga kohe taina plaadile tõsta). Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle kaneelisuhkruga. Lõika tainas piklikeks tükkideks. Küpseta 15-17 minutit ja eralda soojana üksteisest.

1 comments:

Kärt ütles ...

Vaat kui tore, et sul selline blogi on. Google andis esimesena just sinu retsepti, mida ma nüüd katsetama hakkan ;)
Tervitame!