23 mai 2010

Suviselt kerge lõhe risoto

Eilne õhtusöök oli see kiire, lihtne, veidi kreemine, suviselt kerge risoto. Jah, suvi on tõesti käes - esimesed rannas käigud tehtud ja isegi ujumas käidud. Minu puhul suhteliselt võimatuna tunduv, kuna alles on ju mai kuu. Praegu on pühapäeva hommik ja kell on 8.30 - ilmateate järgi oleks pidanud juba vihma kallama ja suvine kevad läbi olema, aga päike on kõrgel ja arvan, et tänagi tuleb sammud ranna poole seada.


* 2sl oliiviõli

* 300g risotoriisi
* 2dl valget veini
* 1l vett
* 300g lõhefileed
* 85g toorjuustu
* 0,5 sidrunit

* peotäis rukolat aknalaualt
* soola, pipart

Tükelda kõigepealt lõhefilee ja pane marineerima soola, pipra, sidruni mahlaga, kuniks riis valmib. Selleks aja pann kuumaks, lisa õli ja kuumuta selles riis kenasti läbi. Lisa valge vein. Kui vein on riisiteradesse imbunud, lisa umbes kolmandik kuuma vett. Sega aegajalt ja kui vedelik on taas riisi imbunud, lisa järgmine osa vett. Lisa vedelikku kuni riis on peaaegu valmis. Viimasena lisa lõhe ja toorjuust ning lase valmida veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri rukolaga.

2 comments:

Eliisa ütles ...

Kahtlen millegipärast, et sa rannas praegu oled, meil siin küll päris vilu:)
Aga risoto on ahvatlev:)

Kertu ütles ...

2 tundi hiljem oli jah päike läinud ja ilmateade ei valetanudki :( kahjuks.