02 mai 2010

Kevadkrõmps kanamaksaga

Selle salati retsept ootas sahtlipõhjas proovimist juba aasta aega - täpselt eelmise aasta aprillis rebisin ma Eesti Naisest selle välja. Nüüd siis veidi mugandatult proovisin ta lõpuks järgi. Kanamaks teeb salati toitvamaks, et ei ole ainult rohelise krõmpsutamine.


* 250g kanamaksa
* oliiviõli
* võid
* soola ja pipart
* rediseid
* kirsstomateid
* lehtsalatit
* sepikut (võib ka sai, aga sepik ikkagi tervislikum)
* küüslauku
* törts hapukoort
* basiilikut

Lase pannil õli ja killuke võid kuumaks ning prae tükeldatud maks kummaltki poolt pruuniks. Viimasel hetkel lisa sool ja pipar. Lõika sepik kuubikuteks, lao ahjuplaadile ning pista kuldpruuniks saamiseni 200 kraadisesse ahju. Võta välja ja hõõru küüslauguga. Viiluta redised ja poolita tomatid ja rebi tükkideks salatiroheline. Sega suures kausis kõik ained ja piserda kõige lõpus hapukoorega. Puista peale ka värsket basiilikut.

0 comments: