22 veebruar 2010

Rabarberikook mandlitega

Uskumatu ikka, mis õues toimub. Just jõuad lume roogitud, kui juba sajab uus laadung peale. Tõsine talv, mida pole juba aastaid nähtud - eriti Saaremaal. Eilsele saunaõhtule valmistasin kaasa selle mahlase kuldkollase rabarberikoogi, mis oli nagu kevadine päike talveõhtul. Tõeline kontrast. Peaaegu sama kontrastne, kui pärast kuuma sauna hüpata külma ja pehmesse lumehange :)


* 4 muna
* 1dl suhkrut
* 1dl sulatatud võid
* 1dl keefiri (või hapukoort)
* 4dl nisujahu
* 2tl vaniliinsuhkrut
* 2tl küpsetuspulbrit
* 400g rabarbereid
* mandleid

Vahusta munad ja suhkur, lisa sulatatud või ja hapukoor. Sega ettevaatlikult ja lisa nisujahu koos küpsetuspulbri ja vanilliinsuhkruga. Aseta peale rabarberid ja mandlilaastud. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.

Algne retsept Toidutarest.

2 comments:

Unknown ütles ...

peaks oma rabarberid ka sulama võtma, nii ahvatlev.

Kertu ütles ...

just just, ma ka kogemata avastasin, oli juba ära ununenud.