28 veebruar 2010

Killuke päikest Itaaliast - spagetid pähklises pestokastmes

Itaalia köök on alati olnud üks minu lemmikutest. Ühest küljest selle pärast, kui maitsvaks valmivad sealse päikese all küpsenud ürdid, puuviljad, köögiviljad. Teisalt selle pärast, kui geniaalselt lihtsalt valmivad nende pastad ja pitsad - ükskõik, mida sisse või peale laotad, valmib toiduklassika. Kolmandaks itaallaste traditsioonid - see, kuidas nad panevad toitu oma hinge ja kasvõi hilisõhtuni perega koos isevalmistatud sööke naudivad. Ja loomulikult ei saa unustada nende veinikultuuri - serveeri näiteks järgnevat pähklise ja päikeseküpsete tomatite täiusliku maitsega pastat koos suurepärase Chiantist pärit veiniga ja tulemus on tõeliselt nauditav.


Kahele:
* spagetid
* 1 suurem küüslauguküüs
* 2 päikesekuivatatud tomatit
* väike peotäis seedermänni seemneid
* 2 sl rohelist pestot
* ohtralt hernevõrseid
* soola, pipart


Keeda spagetid al dente. Samal ajal rösti pannil peeneks hakitud küüslauk, seedermänni seemned ja tükeldatud päikesekuivatatud tomatid. Lisa pannile spagetid, veidi pastakeedu vett ja pesto ning sega kiirelt. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Serveeri hernevõrsetega. Maitsekooslus saab täiuslik.

2 comments:

Eliisa ütles ...

kust nii ägeda taldriku said? Riina?

Kertu ütles ...

just. kapist võtsin :)