02 november 2009

Parmesanikana türgi ubadega a la Jamie Oliver

Viimastel nädalatel olen juba mitu korda jõudnud teha Jamie Oliveri paljukiidetud parmesanikana ja nüüd lõpuks saan retsepti ka blogisse lisada. Kahjuks algretseptis olnud tõelist Parma sinki poes ei olnud ja kasutasin toorsuitsusinki. Lahedaim töövõte, mida Jamie kokakoolis kasutati, oli kanafilee panniga tampimine. Kasutada tuleb käepäraseid vahendeid eks :)
Kohe-kohe peaks ilmuma "Ministry of Food" ka paberkandjal ja eesti keeles ja tundub, et antud retsept on üks tõukeallikas raamatu ostukorvi libistamiseks. Ootan juba põnevusega, et saaks raamatut poodi piiluma minna.

* 30g parmesani
* 1tl kuivatatud või 2 oksa värsket tüümiani
* 200g nahata kanafileed
* purustatud musta pipart

* 1 sidrun
* 6 viili Parma sinki või toorsuitsu sinki
* oliiviõli

Riivi parmesan.  Lõika kanafilee alumine osa väikese terava noaga risti-rästi ruuduliseks. Maitsesta pipraga (soola pole vaja, sest sink on üsna soolane). Laota kanafileed teineteise kõrvale ning puista peale enamus tüümianilehtedest. Riivi peale veidi sidrunikoort, siis puista peale parmesan.
Aseta igale kanafileele 3 singiviilu, servad kergelt kohakuti. Nirista peale veidi oliiviõli ja puista peale ülejäänud tüümianilehed.
Aseta igale kanafileele tükk toidukilet, siis tambi pannipõhja või pudrunuiaga paar korda tugevalt vastu kanafileed, nii et see oleks umbes 1 cm paksune (õhem kanafilee küpseb palju kiiremini).
Praadimiseks kuumuta pann keskmisel kuumusel. Tõsta kanafileed ettevaatlikult pannile, singiga pool vastu panni. Nirista peale oliiviõli, siis prae mõlemalt poolt 5 minutit (singiga poolt küpseta pool minutit kauem).
Serveeri aurutatud türgi ubade või spargliga.

0 comments: