29 november 2009

Maailma parim maksakaste

Boilerimaks annab klassikalisele kastmele hoopis hõrguma maitse. Sellegipoolest ei saa kõrvalt puududa peedisalat. Need kaks kuuluvad kokku nagu jõulud ja piparkoogid.

Kaste:

* 350g broilerimaksa
* 4sl jahu
* 6dl vett
* 2dl piima
* soola ja musta pipart
* praadimiseks õli

Salat:

* 3 keedetud peeti
* 1sl äädikat
* sidrunimahla

Tükelda maks ja eemalda kelmed. Kuumuta pann, lisa veidi õli ja aseta maksatükid pannile. Prae mõlemalt poolt pruunikaks ja kuni maks on läbi küpsenud.  Maitsesta soola-pipraga. Lisa jahu ja prae veel, kuni maksatükid võtavad jahu enda külge. Hakka lisama vähehaaval vett, ise samal ajal segades. Lisa ka piim ja keeda umbes 15 minutit.

Salati jaoks riivi keedetud peet (ise keetes kulub väikeste peetide keetmiseks umbes 40 minutit) ja maitsesta vähese äädika ja sidrunimahlaga. Kõrvale paku keedetud kartuleid.

0 comments: