14 aprill 2010

Searibi röstitud porgandite, peetide ja rosmariiniga

Esimene retsept, mis hakkas silma Jamie Oliveri raamatust "Jamie at Home". Jamie retseptid tema lihtsuses on proovimist väärt. Sellest raamatust ei leia kindlasti mingeid gurmee-roogasid, aga see mind just võluski.  Toidu oma maitsed säilivad ja Jamie õpetab, kuidas erinevate maitsetaimedega neid veelgi paremini esile tuua. Selles konkreetses retseptis tuleb ahjus röstides suurepäraselt välja porgandite ja peetide magus maitse. Searibi oma naturaalsuses saab ka ahjus mõnusalt mahlaseks, lihtsalt soola ja pipart ja rosmariini lehti ja ei midagi võltsi. Väga ehe. Köögivilju rösti just nii palju, kui jaksad ära süüa.


* porgandid
* peedid
* mõned kartulid
* soola, pipart
* küüslauguküüsi
* külmpressitud oliiviõli
* ühe apelsini mahl
* värske rosmariini lehti
* balsamiveiniäädikat
* 3 tükki searibi

Pane koorimata porgandid ja peedid eraldi pottidesse ja keeda soolaga maitsestatud vees 15-20 minutit. Seejärel koori ja vajadusel poolita suuremad porgandid ja peedid lõika neljaks. Ühes kausis maitsesta porgandid, lisades noaga puruks pressitud küüslauguküüned, oliiviõli ja apelsinimahl. Teises kausis maitsesta peedid ülejäänud küüslaugu, rosmariini, balsamiveiniäädika, soola ja pipraga. Aseta ahjuvormi kõrvuti porgandid, peedid ja kooritud-sektoriteks lõigatud toored kartulid. Rösti ahjus 220 kraadi juures umbes 30 minutit.

Maitsesta liha soola ja pipraga, lisa rosmariini lehed ja värskelt pressitud apelsinimahla. Prae mõlemalt poolt pannil, kuni liha muutub kuldseks. Seejärel aseta ka liha ahju (kui pann kannatab, siis kasuta sama panni, millega praadisid) ja küpseta umbes 15 minutit. Selleks ajaks peaks ka köögiviljad kenasti kuldsed olema. Viimane lihv anna grillelemendi all 5 minutit.

0 comments: