19 aprill 2010

Cannellonivorm kodujuustu-tuunikala täidisega

Ma ei saa aru, miks igal pool cannellonivormi retseptides on kasutatud lasanjeplaate, kui on olemas valmis cannelloni torud. Neid täita on ju hoopis lihtsam kui mässata ja plaate rulli keerata. Igaühele ilmselt oma ja originaalis on siis võibolla kasutatud just plaate?! See vormiroog on taas Kohupiima-kodujuusturaamatust. Kevadiselt kerge lõunasöök, kõrvale näiteks värske rukkola salat ja kirsstomatid. 

* 10 cannelloni toru
* 200g kodujuustu
* 1 väike karp (185g) tuunikalatükke vees
* oliiviõli
* 2 sibulat
* 2 küüslauguküünt
* 400g purustatud tomateid
* 1tl suhkrut
* soola ja musta pipart
* värsket punet ja münti
* peale riivjuustu

Valmista esmalt tomatikaste. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta paar minutit. Lisa tomatikonserv, kuumuta keemiseni ja lisa suhkur, sool, pipar. Keeda umbes 10 minutit. Tõsta segu tulelt ja püreeri saumikseriga ühtlaseks. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel kodujuust, tuunikalakonserv, külmpressitud oliiviõli ja värsked ürdid. Täida cannelloni torud ja aseta tihedalt ahjuvormi. Vala peale tomatikaste ja puista üle riivjuustug. Küpseta 40 minutit.

4 comments:

Liiiiizu ütles ...

Kas olid head?

Eliisa ütles ...

proovin vist ka homme seda ajasid isutama:)

Kertu ütles ...

jaa väga hea, soovitan :) olen ise juba mitmeid kordi teinud.

Eliisa ütles ...

tegin ka täna juba 2x seda:D