10 november 2009

Palsamiäädikajäätis

See retsept pärineb Angeelika Kangi "Maailma parimate magustoitude" raamatust. Täiesti uus lähenemine jäiste maiuste maailmas. Mida kvaliteetsemat palsamiäädikat kasutada, seda parema tulemuse saad. Suhteliselt magus jäätis sobib oivaliselt hapukate maasikatega. Tekstuur mõnusalt kreemine. Kahjuks pilti ei õnnestunud teha, aga kindlasti läheb retsept kordamisele, seega lisan ka foto kunagi.

* 2,5 dl suhrkut
* 1,25 dl vett

* 5 munakollast
* 6 dl vahukoort
* 3 sl palsamiäädikat

Kogused on kuuele, kui soovid korraga vähem teha, vähenda koguseid. Kuumuta suhkur ja vesi keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel 5 minutit, tõsta tulelt ja jahuta. Klopi munakollased tilga kuuma veega vahule. Vala pidevalt vahustades juurde suhkrusiirup. Vahusta koor ja sega munavahu hulka. Lisa palsamiäädikas ja sega ühtlaseks. Vala segu karpi ja pane sügavkülma vähemalt 5 tunniks kuni üleöö.

0 comments: