Rukkitainas:
* 2dl rukkijahu
* 1,5dl nisujahu
* 1 tl küpsetuspulbrit
* 0,5tl soola
* 1,5 dl külma vett
* 2sl õli
Täidis:
* 500g kõrvitsat (viljaliha)
* 2dl piima
* 4 muna
* 2dl 10% rõõska koort
* 1sl tüümiani
* muskaatpähklit
* soola, musta pipart
* 100g sinihallitusjuustu
Sega kuivad ained omavahel, lisa vesi ja õli. Sega tainas ühtlaseks ja hoia kuni täidise valmimiseni jahedas.
Lõika kõrvits kuubikuteks ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soolaga ning küpseta seejärel 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme. Seejärel püreesta kõrvitsa viljaliha ja piim köögikombainis, siis klopi munad rõõsa koorega ning lisa kõrvitsapüree. Maitsesta tüümiani, soola, pipra ja muskaadiga.
Vala täidis pirukapõhjale, laota peale juustukuubikud.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni täidis on küpsenud. Kui pirukas kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata fooliumiga. Lase pirukal enne serveerimist taheneda. Eriti hea järgmisel päeval.
Retsept kombineeritud kahest Nami-Nami retseptist: Toitev kartulipirukas ja Kõrvitsa-sinihallitusjuustupirukas.
0 comments:
Postita kommentaar