Krõmpsud soolased kurgid valmivad ühe ööga. Neid tehti vanasti terve suve – seni, kuni värskeid kurke jätkus. Võimalusel tasub valmistada topeltkogus, muidu saavad kohe otsa. Retseptis kasutatud terveid kurke, mina viilutasin ära. Nii oli kohe eriti hea paari tunni möödudes kausist ampsata. Allikas - Toidutare.
* 1kg väikseid kurke
* 3 küünt küüslauku
* 10 varrega mustsõstralehte
* 4 tillivart
* 0,75l vett
* 1-2sl jämedat keedusoola
Lahustada sool vees. Lõigata küüslauguküüned neljaks, tükeldada kääridega mädarõika- ja mustasõstralehed. Laduda kurgid suurde purki, panna peale tükeldatud maitsetaimed ja soolvesi. Hoida ööpäev köögis ilma kaaneta. Hommikul tõsta 5–6 tunniks külmkappi, siis saab lõunaroa kõrvale külmad ja krõmpsud kurgid.
Sealihapada kartuli ja hapukapsaga
3 päeva tagasi
0 comments:
Postita kommentaar