Algne retsept on Toidutarest, mida sai vastavalt külmkapis kasutamist vajavatele asjadele kohandatud. Arvasin, et pirukat jätkub ka järgmiseks päevaks, aga tunni ajaga oli see kadunud.
Tainas:
* 2dl nisujahu
* 1dl rukkijahu
* 125g võid
* 2sl seesamiseemneid
* 2sl jääkülma vett
Täidis:
* 120g toorsuitsupeekonit
* 100g kartulit
* 100g suvikõrvisat
* 100g sibulat
* 1-2 küünt küüslauku
* 2dl piima
* 2 muna
* 2,5 dl riivjuustu
* 100g sinihallitusjuustu
* värskeid ürte
Haki külm või jahuga. Lisa seesamiseemned ja vesi ning sega tainaks. Vajuta 24cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külm (mina nii kaua ei jaksanud oodata). Täidise tegemiseks lõika peekon ribadeks ja pruunista rasvata pannil. Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga. Pruunista koos peekoniga 5-10 minutit. Lisa hakitud küüslauguküüned, suvikõrvits ja sibul ning pruunista veidi veel. Tõsta täidis põhjale. Klopi vispliga munad, piim, riivjuust ja murendatud sinihallitusjuust ning vala vormi. Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus 25 minutit. Kaunista värskete ürtidega.
Sealihapada kartuli ja hapukapsaga
3 päeva tagasi
0 comments:
Postita kommentaar