17 september 2010

Kergelt kreftine tomati-paprika hoidis

Sügis on hoidiste aeg. Kuna sõitsime nädalaks kodust eemale puhkusele, oli vaja enne kiiresti purki panna kapis leiduvad tomatid ja paprikad. Head kraami ei saa ju raisku lasta. Kapis leidus veel ka küüslauku ja põhimõtteliselt oligi üks hea soolane hoidis valmis.


0,5 l hoidist:
* 0,5kg tomateid

* 3 paprikat
* 2 suurt küüslauguküünt
* 1sl äädikat

* 2tl soola
* 3sl suhkrut
* 0,25tl jahvatatud musta pipart
* 4 musta pipra tera


Tükelda tomatid ja viiluta paprikad ning pane vähese veega potti. Lõika küüslauguküüned neljaks ja lisa need koos ülejäänud maitseainetega potti. Hauta tasasel tulel umbes 20 minutit või kuni ka paprikad on pehmenenud. Vala kuum hoidis purki ja sulge kohe.

0 comments: