Minu suhe tatraga on see, et väga pikka aega ei söönud ma tatar soolasena. Aga magusana sõin, jah, suhkruga. Siiamaani kõik imestavad, aga see on ilmselt lapsepõlvest külge jäänud kiiks. Ühel hommikul, kui Anni Arro valmistas hommikutelevisioonis järgnevat rooga, tundsin endagi imestuseks, kuidas neelud hakkasid käima. Veel samal õhtul tegin roa ka ise valmis ja see on siiani mu lemmik. Ei pea ka kartma, et tatra valmistamine hirmkaua aega võtab - tatra pehmenemisele aitab kaasa eelnev õlis praadimine.
* 2,5dl tatart
* 7,5dl vett
* 8 päikesekuivatatud tomatit
* õli
* 1 sibul
* 150g suitsusinki
* 2sl rohelist pestot
* soola, pipart
* 2 keedetud muna
* hapukoort
Prae kuiv tatar läbi õli, päikesekuivatatud tomatite ja hakitud küüslauguga. Lisa vesi ja jäta hauduma. Kui tatar on pehme, maitsesta soola, pipra ja pestoga. Kõrvale prae sink koos sibulaga. Serveeri hapukoore ja keedetud munadega.
* Retsepti täiendatud 11.12.2010
Sealihapada kartuli ja hapukapsaga
3 päeva tagasi
0 comments:
Postita kommentaar