Proovin leida õiget sõna selle koogi iseloomustamiseks - võiks öelda kohev ent samas mitte õhuline, võiks öelda paks, aga hästi nagu ei sobi koogi kohta nii öelda. Mismoodi siis öelda? Tihe ja toitev?! Helbed teevad koogi mõnusalt rabedaks, kohupiim lisab tervislikkust veelgi. Kogusest jätkub suurele perele. Retsept nami-namist.
Tainas:
* 6dl neljaviljahelbeid
* 2dl nisujahu
* 1,5dl suhkrut
* 200g margariini
* 0,5tl küpsetuspulbrit
* noaotsatäis soola
Täidis:
* 500g kohupiima
* 200g hapukoort
* 2 muna
* 0,5dl suhkrut
* 4 õuna
* jahvatatud kaneeli
Sulata margariin. Lisa suhkur, sool, neljaviljahelbed, jahu ja küpsetuspulber. Sega tainaks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja murenda 2/3 tainast koogipõhjaks.
Kata tainas puhastatud ja viilutatud õunaviiludega, puista peale veidi suhkrut ja kaneeli.
Sega kohupiim hapukoore, munade ja suhkruga, vala õuntele.
Lisa järelejäänud tainale veidi jahu, hõõru puruseks ja puista kohupiimale.
Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit.
Sealihapada kartuli ja hapukapsaga
3 päeva tagasi
0 comments:
Postita kommentaar