Nami-nami jõulueelne kooskokkamine pani mõtlema, et mida mina tavaliselt enne jõule kõige rohkem küpsetan. Pean tõdema, et selle aasta advendi-pühapäevad on möödunud just juustukookidega. Sedapuhku siis kolmandal advendil kook ricotta juustu ja valge šokolaadiga, mis ei ole tavapärase juustukoogi moodi rammus, vaid kohupiimaselt kerge ning tsitrusemaitseline.
Põhi:
* 200g Digestive küpsiseid
* 75g sulatatud võid
Kate:
* 500g ricotta juustu
* 3 muna
* 1,5dl suhkrut
* 1 sidruni riivitud koor
* 2tl vanillsuhkrut
* 250g hapukoort
* 200g vaarikaid
Kaunistamiseks:
* 100g hakitud valget šokolaadi
* vaarikaid
Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru 26cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Vahusta munad suhkruga. Lisa ricotta, hapukoor ja riivitud sidruni koor. Lisa vanillsuhkur ja vaarikad. Vala vormi ja küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund. Lülita ahi välja ja jäta lahtise uksega ahju veel tunniks jahtuma. Hoia kuni üle öö külmas. Võta vormist, kaunista šokolaadi ja vaarikatega.
* Retsept raamatust "Juustukoogid"
Sealihapada kartuli ja hapukapsaga
2 päeva tagasi
1 comments:
Seee oli niiii hea:)
Postita kommentaar