14 detsember 2010

Suitsukana, lillkapsa ja fetajuustu kreemiga tagliatelled

Ma ei tea, kuidas ma enne ei ole selle peale tulnud, et pasta sisse lisada lillkapsa või brokoli õisikuid. Alati ma mõtlen, milliseid köögivilju pasta juurde sobitada, aga porgand ja paprika muutuvad juba tüütavaks. Nüüd sai siis lillkapsaga proovitud ja tulemus väga mõnusalt krõmpsuv. Sobib kreemise pasta sisse ideaalselt. Ei pea neid ka eelnevalt keetma, vaid piisab kui koos pastaga potti visata.


Neljale:
* 250g tagliatelle pastat (tavaliselt pool pakki)
* pool lillkapsa pead
* 200g suitsukana
* 150g fetajuustu
* 2 muna
* soola, pipart
* kuivatatud tüümiani


Tükelda lillkapsas väikesteks õisikuteks ja aseta koos pastaga keema. Klopi lahti munad, lisa fetajuust ja vispelda segamini. Kui pasta on al dente, kurna vesi, kuid jäta veidi keeduvett ka poti põhja alles. Lisa pastale-lillkapsale suitsukana tükid ja muna-fetajuustu segu. Sega ja pasta peaks muutuma mõnusalt kreemiseks, kuid ära potti enam tulele aseta, muidu hakkab muna hüübima! Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud tüümianiga.

0 comments: