31 august 2010

Mesine ploomi-õuna krõbedik

Mõnus veidi hapukas ja koduse kaerahelbe kattega magustoit minu värskest kokaraamatust riiulil. Oma Maitse retseptiraamat 5 aasta parimate retseptidega õigustab end igati. Leidsin siit samu retsepte, mida olin ka ise juba kaustikusse köitnud. Aga nüüd tagasi magustoidu juurde.


Kahele:

* 2sl jahu
* 4sl võid
* 2sl suhkrut
* 1sl jämedaid kaerahelbeid
* väike peotäis kreeka pähkleid
* 6 ploomi
* 2 väikest õuna (või 1 suur)
* hautamiseks pisut vett
* 4tl mett
* serveerimiseks hapukoort


Mudi jahu hulka külm või, suhkur, kaerahelbed ja hakitud kreeka pähklid. Poolita ploomid ning lao poti põhja. Lisa ka sektoriteks lõigatud õunad. Lisa pisut vett ja mett ning lase keema tõusta. Kui viljad on peaaegu pehmed, tõsta need ahjuvormidesse, nirista peale mett ja puista üle puruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25min või kuni purukate on kuldpruun. Serveeri külma hapukoorega.

0 comments: