08 august 2010

Suvevärviline risoto kukeseentega

Oranž nagu väikesed värsked porgandid, kollane nagu esimesed pisikesed kukeseened ja roheline nagu tervislikud läätsed.


* 1 suur küüslaugu küüs
* pool sibulat
* peotäis värskeid porgandeid
* õli
* 2dl riisi

* 7dl vett
* 1sl valge veini äädikat
* 100g kukeseeni (eelnevalt praetud)
* peotäis läätsesid ja mungoaidusid
* 75g merevaiku
* soola, pipart


Tükelda küüslauk, sibul ja porgandid ning prae kergelt õlis. Lisa riis ja kuumuta veel. Lisa sorts valge veini äädikat ja hakka vähehaaval lisama vett - kui riis on vee endasse imanud, lisa juurde. Kui riis on peaaegu valmis, pane pannile eelnevalt läbi praetud kukeseened, idud ja merevaik ning lase veidi podiseda. Maitsesta vähese soola ja pipraga.

0 comments: