21 august 2010

Suvikõrvitsa carbonara suitsupeekoniga

Imemaitsev pastaroog kreemise carbonara kastmega. Tavalised koorega pastad ei ole just mu lemmikud, kuna on liiga rasked, aga carbonara on hoopis muna ja parmesani baasil ning kuidagi hoopis mahedam. Kergelt krõmpsuvad suvikõrvitsad teevad selle pasta mõnusalt kergeks. Retsept Jamie at Home raamatust (mis on nii paks, et katsetamist jagub aastateks :))


Kolmele:
* pool suurt või vastavalt väikseid suvikõrvitsaid

* penne pastat
* soola, musta pipart
* 2 munakollast
* 50ml kohvikoort

* kena peotäis parmesani juustu
* oliiviõli
* 6 viilu suitsupeekonit
* peotäis värsket tüümiani


Pane soolaga maitsestatud vesi keema ja keeda penne pasta al dente. Samal ajal viiluta suvikõrvits penne-laadselt. Pane kaussi munakollased, kohvikoor ja pool Parmesani kogusest, vispelda kahvliga ja maitsesta kergelt. Aja pann kuumaks, lisa õli ja tükeldatud peekon ning prae kuni peekon on krõbe ja pruunistunud. Lisa suvikõrvitsa viilud, tüümiani lehed ja veidi pipart ning pruunista kuni suvikõrvitsad hakkavad kuldseks muutuma. Järgmine samm peab toimuma kiirelt. Kui pasta on valmis, jäta alles veidi sama vett ja ülejäänud vala ära. Kalla pasta koos vähese keeduveega pannile. Nüüd eemalda tulelt ja lisa carbonara kaste kergelt segades. Kui teeksid seda pliidil, hakkab muna hüübima. Kui vaja, maitsesta veel ja serveeri ülejäänud Parmesaniga.

0 comments: