30 jaanuar 2010

Homaarid salati padjal ingverikastmega

Homaar ehk merivähk kuulub homaarlaste sugukonda. Nad on kümnejalalised ja meenutavad väliselt jõevähki ehkki on tunduvalt suuremad. Suurimad homaarid võivad olla isegi kuni 75cm pikad ja 15 kg rasked. Kõige parem ja lihasem osa on saba, mida minagi antud salatis kasutasin. Et homaari liha jääks mahlane, tasub jälgida keetmise pikkust ülima täpsusega, sest üle keetes muutub see kummi meenutavaks. Kerge ingveri-sidruni kaste ei mata enda alla ja täiendab hõrku ja peent mereandi.



Salat kahele:
* rohelist lehtsalatit
* 2 tomatit
* 8 homaari saba
* tilli
* 2 viilu sidrunit
* soola

Kaste:
* 1 sidruni mahl
* 1 tl mett
* 1tl hakitud ingverijuurt

Tükelda näppudega salatilehed, viiluta tomatid ja aseta taldrikule. Pane vesi koos tilli ja sidruniviiludega keema. Samal ajal tee valmis kaste, et ta saaks veidi seista ja maitsestuda. Sulata külmutatud homaarid külmas vees. Lõika kõhu all olevad kooriku kinnituskohad kääridega katki, et pärast liha kergemini koore seest välja tuleks. Keeda homaare 4 minutit ja kalla ära vesi (suurema koguse puhul paar minutit kauem). Aseta ka homaarid salati taldrikule, nirista peale kaste ja serveeri kohe.

0 comments: