25 oktoober 2009

Leivalõhnaline pühapäev

Seekord küpsetasin ühe leiva Koduleivaraamatu retsepti järgi - parmesani ja tšilliga. Viimasega ei lubatud väga liialdada, aga tegelikult oleks võinud terve kauna ikkagi lisada. Uus Koduleivaraamat on väga soe ja südamlik teos, ideaalne jõulukingiks :) Jagub põnevat lugemist ja huvitavaid retsepte (järgmiseks vaatasin välja suitsukana-musta ploomi leiva) ning kõike seda seob kaunis kujundus nii sees kui väljas.

Parmesani-tšillileib:

* 1/3 leivatainast
(vt põhiretsepti siit)
* 100g parmesani juustu
* 0,5 seemneteta tšillikauna või tšilli maitseainet


Riivi juust või lõika noaga õhukesteks liistakuteks. Haki tšillikaun tükkideks. Sega mõlemad komponendid tainasse, küpseta nagu tavalist rukkileiba.

Teisele leivale lisasin kuivatatud jõhvikaid ja metsapähkleid. Jõhvikad annavad leivale mõnusalt magusa meki ja pähklid on lihtsalt sellised kodused, maalähedased.

Jõhvika-pähklileib:

* 1/3 leivatainast 

* 35g kuivatatud jõhvikaid
* 35g terveid metsapähkleid


Sega terved tükeldamata kuivatatud jõhvikad ja pähklid leivatainasse ning küpseta tavapäraselt.

0 comments: