Alati on probleem - mida teha tikritega? Paljas tikrimoos on kuidagi igava maitsega ning ei kao ka talvel just kõige kiiremini moosiriiulitelt. Üks hea variant ongi lisada tikrile porgandid. Esmapilgul võib tunduda pentsik, et lisad moosile porgandit, kuid see teeb moosi mahedaks. Maitselt meenutab aprikoosimoosi. Mõtlesin, et sügisel võiks proovida kokku panna õunad ja kõrvits...eks näis.
* 2 kg tikreid
* 1kg porgandeid
* 1,3 kg suhkrut
* vett
Keeda tikrid (puhastamata) ja porgandid eraldi anumates pehmeks. Keedetud tikrid suru läbi sõela, mille tagajärjel eemalduvad sisud kestadest. Läbi sõela surutud tikritele lisa tükeldatud porgandid. Püreeri saumikseriga. Seejärel tõsta pott tulele, lisades suhkru. Keeda pidevalt segades 10-20 minutit. Aseta moos ettevalmistatud purkidesse.
Hoidiste retseptide eest võlgnen tänu Ragnele.
Sealihapada kartuli ja hapukapsaga
3 päeva tagasi
1 comments:
Ma tegin just eile seda moosi. Moosi keetmisel abiks olnud lusikas, tahtis pidevalt suhu minna:)
Postita kommentaar