23 juuli 2009

Kirsihõrgutised

Naabritädi andis eile õhtul väikese ämbritäie kirsse, millest kindlasti tahaks midagi hõrgutavat teha.Valmistan ühe koogi ja kui miskit üle jääb, prooviks teha Eliisa soovitatud kirsi-mandlimoosi.

Õhuke kirsipirukas (algselt murelitest)

Põhi:

* 50g võid
* 75g hapukoort
* 0,5dl suhkrut
* 3dl jahu

Täidis:

* 200g hapukoort
* 1 muna
* 0,5dl suhkrut
* 1tl vanillisuhkrut
* kirsse või mureleid
* mandlilaaste
* soovi korral martsipani, umbes 50g

Näpi külm või, hapukoor, suhkur ja jahu tainaks. Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Sega omavahel hapukoor, muna ja suhkrud ning vala põhjale. Eemalda kirssidelt kivid. Lao marjad täidisele (soovi korral lisa marjade vahele ka veidi martsipanitükke) ja puista peale mandlilaaste. Küpseta 40-50min.

0 comments: