21 juuli 2010

Esimene seenelkäik ja koorene kukeseenekaste

Igal aastal pärast esimest seenelkäiku on emotsioonid lase. Ei pea just saama suurte ämbritega saaki, aga see enda korjatud ja enda valmistatud seenekastme jagu maitset ongi niivõrd hea. Saime kõigest paar liitrit kukeseeni, sellised suhteliselt pisikesed. Agaramad seenekorjajad olid samast metsast muidugi ammu üle käinud. Ja ega see lauspäike seenekestele ka eriti hästi ei olnud mõjunud. See selleks. Ikkagi esimene seenesaak on käes, korralik kogus metsaõhku hingatud ja võibki kastme kallale asuda. Ei hakka ma siin midagi keerulist leiutama - vana hea klassika on lihtsalt see, kui sibula ja võiga seened ära praadida, koor peale ja kõik. Ja mis saaks olla parem kukeseente kõrvale kui mitte värsked kartulid.


* kukeseeni
* taluvõid
* veidi õli
* sibul
* 2dl kohvikoort
* 2dl vahukoort
* soola
* pipart
* tilli

* kõrvale värskeid kartuleid

Prae kukeseened ja hakitud sibul võis (lisa ka veidi õli, et või kärssama ei läheks), kuni tekkinud vedelik on peaaegu ära aurustunud. Lisa kohvi- ja vahukoor ning keeda kuni koor hakkab paksenema. Maitsesta ja söö koos värskete kartulimugulatega. Kõrvale soolakurki või värsket salatit.

0 comments: