17 mai 2010

Luksuslik rabarberikook martsipaniga

See kohev rabarberikook avas meie rabarberi hooaja. Otsisin eriti koheva koogi retsepti ja tulemus oli täpselt see, mida ootasin. Kook kerkis nii hästi, et ei tahtnud vormi enam äragi mahtuda. Martsipan lisab luksust muidu suhteliselt tavalisele rabarberile.


* 500g rabarberit
* 5 muna
* 2dl suhkrut
* 150g martsipani
* 4dl nisujahu
* 1tl küpsetuspulbrit
* 75g võid
* Demarera suhkrut

Puhasta rabarberid ja lõika 1cm tükkideks. Vahusta munad suhkruga ja sega omavahel jahu ning küpsetuspulber. Lisa riivitud martsipan ja jahu munavahule. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja laota sellele rabarberi tükid. Vajuta õrnalt tainasse. Peale pane õhukesed või viilakad ja raputa üle Demarera suhkruga. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes tund aega.

0 comments: