28 detsember 2009

Puudersuhkru härmatisega pohlakeeks

Mahlane, veidi karamelline ja jõululiselt vürtsikas keeks, mis muutub järjest paremaks pärast paaripäevast seismist. Hoia keeksi fooliumisse pakituna.

* 100g võid
* 5dl nisujahu
* 2dl suhkrut
* 1,5tl söögisoodat

* 1tl ingveripulbrit
* 1tl koriandrit
* 2tl kaneeli
* 3dl piima
* 1 muna
* 2dl pohlamoosi

Sulata või, lase jahtuda. Sega kausis jahu, suhkur, sooda ja maitseained. Lisa jahtunud sulavõi, piim, muna ja pohlamoos, sega läbi. Kalla tainas võitatud suuremasse keeksivormi ja küpseta 175kraadise ahju allosas tund aega. Pärast jahtumist puista keeks üle puudersuhkruga.
Algne retsept nami-namist.


0 comments: