17 jaanuar 2011

Vürtsikas karripada seente, kartulite ja pommuga

Juba mõnda aega ootas kapis kookospiim ja kui nami-namis kuulutati välja karriroogade kooskokkamine, oli otsus tehtud, et pean minagi midagi tegema. Poes karripastade valikut ei olnud ja pidin võtma kõige tulisema ehk punase. Nüüd veel üks lemmik, mis kindlasti minu idamaisest pajast puududa ei tohiks, koriander. Tegin BBC GF retsepti järgi suhteliselt vegetaarse karri, aga järgmisel päeval tuunisin seda veidi ning lisasin ka sealiha, mis kokkuvõttes oli hoopis parem.
Katsetamist ootavad veel Tai nuudlisupp kookose ja lõhega ja Lamba, kookose ja mango pilaff.


* 1 sibul
* 4 kartulit
* õli praadimiseks
* 200g pommut ehk baklažaani
* 250g šampinjone
* 150g sealiha (soovi korral)
* 2tl punast karripastat
* 200ml köögivilja puljongit
* 175ml kookospiima
* värsket koriandrit


Tükelda sibul ja lõika kartulid kuubikuteks. Aja pann õliga kuumaks, lisa sinna sibul ja kartulid ning küpseta kaane all 5 minutit või kuni kartulid hakkavad pehmenema. Seejärel lisa tükeldatud pommu, šampinjonid, liha ja prae veel paar minutit. Lisa karripasta, puljong ja kookospiim ning lase podiseda umbes 10 minutit kuni kartulid on valmis. Serveeri värske tükeldatud koriandriga.

2 comments:

ELiisa ütles ...

kust koriandrit said, olen ka igalt poolt vaatand aga ple siiani näkkand

Kertu ütles ...

Maximast aga mitte potiga vaid sealt väikselt riiulilt eraldi pakendatud (pähklite kõrval)