04 jaanuar 2011

Jamie @home

Väike postitus meie kokkamisõhtust. Teemaks ei olnud seekord mõni rahvusköök vaid hoopis Jane uue öökapiraamatu järgi Jamie Oliveri road. Jamie pikad kirjeldused retseptide juures on kohati isegi naljakad, samuti raamatu tõlge eesti keelde, kuid tulemused see-eest suurepärased. Muidugi improviseerisime veidi nii eelroa, pearoa kui magustoidu juures.

* Eelroaks Kukeseene bruschettad - kasutasime meie enda metsade kukeseeni (viimased, mis veel sügavkülmas leiduvad) ja raputasime saiad üle parmesaniga. Õhtu kõige maitsvam käik.
Algretsept Ultimate mushroom bruschetta.


* Pearoaks Lillkapsa-brokoli cannellonid suitsukanaga - et mitte liiga vegetaarseks muutuda, lisasime ka suitsukana. Vorm oli kohati väga tomatipastane - järgmine kord tasuks tomatikaste eelnevalt läbi kuumutada, mitte otse purgist ahjuvormi panna. Roa krooniks oli aga mõnusalt juustune kate - ohtralt mozzarellat ja parmesani.
Algretsept Incredible baked cauliflower and broccoli cannelloni.


* Magustoiduks Kiire ploomivaht lehttaina krõbedikuga - kuna rabarberid ununesid sulama võtmata, otsustasime hoopis ploomide kasuks. Apelisinikoor andis juurde mõnusa meki, kuigi piisaks vähemast kui retseptis. Ei saa ka aru tõlkest "vaht", kuna magustoit on tehtud maitsestamata jogurtiga, mis jääb pigem kreemine kui vahune. Sellegipoolest oli tulemus mõnus hapukas ja lõpetas meie õhtu.
Algretsept Speedy rhubarb fool.


Retsepte vaata raamatust "Jamie kodus" või klikates inglisekeelsetel linkidel.

0 comments: